Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suolakinuski-suklaakeksit – kinuskikerroksella viimeistellyt suklaiset herkut saavat viimeisen silauksen suolahipuista

55 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 10 min

Suolakinuski-suklaakeksit ovat omiaan kovemmankin makeanhimon taltuttamiseen. Keksitaikinassa hurmaavat tummasta suklaasta raastetut suklaahiput, ja kokonaisuuden kruunaa suolakinuskikastike.

18.1.2020
Reseptin ainekset
25 kpl
Keksit
200 g
voita
2½ dl
fariinisokeria
2 dl
sokeria
1
muna
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
¾ dl
kaakaojauhetta
300 g
tummaa suklaata rouhittuna
Pinnalle
½ tlk (à 397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
½ tl
suolahiutaleita

Suolakinuski-suklaakeksit – ohje:

  1. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää erissä voi-sokerivaahtoon. Rouhi suklaa ja kääntele suklaarouhe taikinaan.
  2. Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi leivinpaperin päälle pellille. Painele hieman litteämmiksi.
  3. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Levitä keksien päälle juuri ennen tarjoilua valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa. Viimeistele suklaakeksit suolahiutaleilla.

Vinkki!

Jos kaupasta ei löydy valmista karamellisoitua kondensoitua maitoa, voit valmistaa sen itse kondensoidusta maidosta keittämällä sitä purkissaan kattilassa pari tuntia. Tällöin maito sakenee ja karamellisoituu.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt